nyheter

nyheter

Hvor langt kan en elbil gå?

mangfoldig4

Et annet spørsmål som mange potensielle elbilsjåfører ønsker å vite før de kjøper en elbil er, "hvor langt vil jeg kunne kjøre med min nye bil?"Eller skal vi si at det virkelige spørsmålet hos alle er: "Kommer jeg til å gå tom for strøm på en langdistansereise?"Vi forstår det, det er en av hovedforskjellene med å kjøre et ICE-kjøretøy, og det er et spørsmål for alle.

I de tidlige dagene av den elektriske mobilitetsrevolusjonen grep rekkeviddeangst mange potensielle elbilførere.Og med god grunn: For ti år siden hadde den bestselgende elbilen, Nissan LEAF, en maksimal rekkevidde på bare 175 km (109 miles).I dag er medianrekkevidden for elbiler nesten mer enn dobbelt så stor som ved 313 km (194 miles), og mange elbiler har en rekkevidde på over 500 km (300 miles);mye for selv de lengre daglige bypendlingene.

Denne økningen i rekkevidde, sammen med den dramatiske økningen i ladeinfrastruktur, er rekkeviddeangst i ferd med å bli en saga blott.

Bør jeg lade elbilen min hver natt?

De fleste elbilsjåfører trenger ikke engang å lade bilen daglig.Visste du at i USA kjører en gjennomsnittlig amerikaner omtrent 62 km (39 miles) om dagen, og i Europa er de daglige kilometerne som kjøres med bil i gjennomsnitt mindre enn halvparten av hva de kjører i USA?

Poenget er at de fleste av våre daglige pendler vil ikke engang komme i nærheten av å nå en elbils maksimale rekkevidde, uavhengig av merke eller modell, og selv tilbake i 2010.


Innleggstid: 27. juli 2023